Спортове, които помагат за по-доброто колоездене

При карането на велосипед, когато се използват подходящите техники обикновено работи по-голяма част от долната половина на тялото. Независимо от това останалите мускулни групи от тялото също се натоварват. Мускулните групи, които получават всички тези действия се развиват по специфични начини. Факта, че вие четете тази статия аз мога да предположа, че вие много обичате колоезденето и държите много на него. Истината е, че ако наистина искаме да помогнем на себе си и тялото си, практикуването на други спортове е не само добра идея, а почти задължително.

Ежедневната гимнастика и правене на упражнения ще ви помогнат да подобрите аспекта на вашата физиология. Гимнастиката предлага редица предимства, включително предотвратяване на наранявания, изгаряне на калории, увеличаване на издръжливостта и просто подмладяване на духа. За да се възползвате от положителните страни на други спортове, които ще ви помогнат да бъдете по добър колоездач обърнете внимание на написаното по-долу.

Бягането е работещо упражнение за долната част на тялото, което работи върху едни и същи мускулни групи като при колоезденето, така че е един от добрите спортове за подпомагане на мускулната група на краката. Въпреки това, в същото време, бягането развива до известна степен и мускулните групи в горната част на гърба, горната част на ръцете и раменните мускулни групи на тялото, които се игнорират в голяма степен, когато карате велосипед. За мен бягането е много по-взискателно физическо упражнение по отношение на сърдечно-съдовата система на човека. Чрез бягането вие ще подобрите способността си за по-голяма издръжливост необходима за по-дългото и интензивно каране на велосипед.

Пързалянето с кънки е добър избор за велосипедистите, тъй като движенията от крачките при фигурното пързаляне имитират плавното движение нагоре и надолу като това при въртенето на педалите при велосипеда. Това означава, че ще се работи върху едни и същи основни мускулни групи, но с разликата, че при карането на кънки ще се укрепят някои допълнително свързани мускулни групи. Пързалянето с кънки по-специално развива бедрените мускули и хълбоците, които са основни източници на енергия при краката.

Плуването е добър спорт чрез, който се тренира цялостно мускулната система на тялото и най-вече сърдечно-съдовата система на човешкият организъм. Това означава, че е добре за подпомагането и укрепването на способността на организма да обработва кислород чрез белите дробове. При плуването притока на кръв към мускулите е по-голям, като по този начин сърцето се тренира и укрепва. Плуването е добър спорт, който развива сърцето и белите дробове, помагайки ви за издръжливостта при карането на велосипед. Чрез плуването вие също така ще подобрите силата в бедрата и корема, които са основните източници на енергия за задвижване на педалите.

Гребането осигурява чудесна работа на основните мускулни групи при бедрата, ханша, долната и горната част на гърба и раменете. Гребането също така може да бъде много енергично упражнение, за увеличаване капацитета на сърдечно-съдовата система. Гребането е спорт, при който има някои специфични техники, които трябва да използвате, за да подобрите вашата тренировка и да се избегне натоварването в долната част на гърба.

При вдигането на тежести има много упражнения, които ще ви бъдат от полза за карането на велосипед, правейки ви по-силни, издръжливи и бързи.

Това е една малка част от спортовете, които можете да практикувате през свободното си време, когато не карате колело. Същевременно всички те ще са много полезни за вашето здраве и укрепване на организма, помагайки ви да бъдете по добрият и бърз колоездач.

👤bulbike.com  🕔2013-06-14
spodelime