Маунтин байк съвети за безопасност

Някои хора твърдят, включително и аз, че носенето на каска е най-важната стъпка, която трябва да предприемете. Въпреки това, втората най-важна стъпка е никога да не се пренебрегват дадените ситуации и винаги да карате под пълен контрол.

Контролираното каране на планински велосипед спомага и за предотвратяването на катастрофи. Когато карате извън контрол, губите способността си да се приспособите към терена и средата която ви заобикаля, когато се преминава през трасето. Това може и да доведе до опасни катастрофи и вреди за самият вас и другите около вас.

Планинско колоездене в своята същност е опасен спорт и ние всички обичаме да разширяваме границите понякога, но има тънка линия между безопасното достигане до краен предел и тласъка към безразсъдното.

Следвайте тези стъпки, за да сте в безопасност по пътеките и стойте от другата страна на опасната линия.

Винаги носете каска и всякаква друга подходяща защитна екипировка необходима при дадените условия за каране.

Никога не надхвърляйте вашите способности

Няма нищо срамно в непосредствената раздяла с конкретна пътеката, ако не се чувствате достатъчно уверени, за да карате определеният маршрут и не позволявайте на никого да ви казва нещо друго.

Използвайте подходящо оборудване за терена

Някои велосипеди са по-добри в различни ситуации. Само защото сте видите следите от гуми, не означава, че можете да минете точно от там с вашият велосипед.

Дръжте вашата скорост под контрол

Винаги поддържайте скорост на ниво, което ще ви позволи да се адаптирате към всякакви непредвидени пречки или промени в условията на пътеката.

Опознайте пътеката

Никога не разширявайте границите на една пътека, с която не сте запознати. Трябва да опознаете пътека докато карате с по-ниска скорост, преди да можете да се движите като по пътеки, с които сте свикнали.

Карайте внимателно надолу

Човек никога не знае какво или кой е зад ъгъла, затова се опитвайте да предвидите или очаквате всякаква ситуация.

План за предотвратяване на катастрофата

Винаги гледайте и преценявайте разумно опасните места в определени части от трасето, преди да се опитате да премине през тях. Понякога пътеката може да изглежда лесна за каране, но може да има смъртоносни последици причинени от катастрофа.

Играта на Смъртта

Ако смятате, че това, което правите, не е най-умното и правилно, вие сте прав. Помислете за това, което правите и се доверете на инстинктите си.

👤bulbike.com  🕔2013-06-07
spodelime