Как се сменят педали на велосипед

Смяната на педалите на колелото може да изглежда достатъчно проста работа, но ето няколко съвета, които ще ви помогнат да избегнете повреди и наранявания като се уверите, че ще бъдат правилно демонтирани старите педали и инсталирани новите педали. Аз ви препоръчвам да използвате специално предназначен петнадесет милиметров ключ за педали на велосипед, тъй като той има дълга дръжка и е предвиден да се побере правилно между курбела и педала.

За да свалите педалите, първата стъпка е да се уверете, че двете колелета на велосипеда са стъпили здраво на земята. Това ще ви даде по-добра упора, която се изисква за да се разхлабят лесно и отстранят педалите на велосипеда.

Отстраняване на десният педал

Разхлабете десният педал чрез завъртане с гаечният ключ в посока обратна на часовниковата стрелка, точно като при всяка стандартна резба като внимавате да не се ударите (понеже боли много). Обърнете внимание как са разположени курбелите и инструмента за развиване на педала, така че да можете да натиснете надолу с по-голяма сила.

Премахване на левия педал

Много е важно да запомните, че левия педал има обратна резба, което позволява на педала да не се развие, докато карате своят велосипед. За да разхлабите левият педал ще трябва да въртите гаечният ключ по посока на часовниковата стрелка.

Инсталиране на педалите

Преди да инсталирате новите педали, нанесете тънък слой от водоустойчива грес върху резбата. Това помага за по лесното стягане на педалите и също така, за да могат да бъдат отстранени безпрепятствено в бъдеще.

Затегнете десния педал чрез завъртане на ключа по посока на часовниковата стрелка, както и затягането на левия педал става чрез завъртане на гаечният ключ по посока обратна на часовниковата стрелка.

Независимо дали карате шосеен или маунтин байк велосипед, които се различават по вид и структура, принципа на тяхната смяна е един и същ. Спазвайте по-горе описаните препоръки и използвайте специален петнадесет милиметров гаечен ключ и не би трябвало да срещнете проблеми при смяната на старите педали с нови.

👤bulbike.com  🕔2013-06-07
spodelime