Най-нужните неща на всеки колоездач, когато е на път

Когато пътувате със своят велосипед, вие трябва да разчитате основно на себе си, до колкото е възможно. Ще споменем няколко неща, които трябва да носите със себе си, за да ви помогнат при най-често срещаните проблеми, с които можете да се сблъскате, когато карате велосипед. Добрата новина е, че всички те ще се поберат в един малък пакет, който можете да поставите в чантата за инструменти монтирана под седалката. Всички тези елементи са не само препоръчителна, но и задължителна част от екипировката на всеки колоездач.

1. Резервна вътрешна гума
Един от най-вероятно срещаните проблеми при карането на вашият велосипед ще бъде спукване на гума. Затова носенето на резервна вътрешна гума е повече от препоръчително. Резервната вътрешна гума е доста компактна и лесна за пренасяне.

2. Комплект за лепене на вътрешни гуми

Този типичен комплект за лепене на вътрешни гуми на велосипед съдържа шкурка (необходима за почистване на мястото където ще се поставя лепенката), тубичка с лепило и лепенки с кръгла и правоъгълна форма.Сигурно ще си кажете … след като имам нова резервна вътрешна гума, защо е необходимо да разнасям и комплект за лепене на гуми? Ще ви го обясня просто. Заради закона на Мърфи приятели, понеже можете да спукате гума отново, непосредствено след поставянето на новата вътрешна гума. Плюс това, дори и да не спукате отново гума този комплект за лепене на гуми може да се окаже полезен на други велосипедисти, които имат нужда.

3. Щанги за гуми
Малките метални или по често срещани пластмасови щанги за велосипеди са инструменти за премахване на външната гума на колелото. Ако ти установиш, че имаш спукана гума, ще се нуждаеш от тези метални или пластмасови щанги за да отстраниш лесно външната гума. Тези малки инструменти се подпъхват между гумата и шината на колелото за да се отдели външната гума от каплата. Те могат лесно да се поберат в чантата за инструменти или в някой джоб.

 

4. Помпа (или CO2 патрон)
Независимо дали носите комплект за лепене на вътрешни гуми или резервна гума, ако ви се наложи подмяна, ще трябва да намерите начин да надуете новата или залепена гума. В този момент много полезна би ви била една от онези малки и компактни помпи за гуми. Обикновено малките помпи за велосипеди се закрепват чрез сойка към рамката на велосипеда. Този малък и могъщ инструмент може да достави достатъчно въздух на новата или залепена гума, за да продължите или да се върнете безпроблемно до вкъщи.

Някои колоездачи предпочитат да носят CO2 патрони или още наричани CO2 касети с цилиндрична форма и големината на батерия, които доставят изблик на газ под налягане и напомпват вътрешната гума за малка част от секундата. Те са по-леки, но не са и евтини. Плюс това са за еднократна употреба.

5. Мултифункционални инструменти за велосипед
За всички потенциални поправки, корекции или настройки, с които можете да се сблъскате на пътя, Мултифункционалните инструменти за велосипед са удобна притурка, която вие ще искате да вземете със себе си без значение колко кратък или дълъг маршрут ще изминете. Мултиинструментите за велосипед обикновено са снабдени с дузина или повече отделни инструменти в различни размери, включително шестостенни ключове, гаечни ключове, отвертки и др. Обикновено този комплект инструменти е с малък и компактен размер.

6. Мобилен телефон
През последните години мобилният телефон стана наш неразделен аксесоар. Ако сте потеглили на дълъг велопоход или просто сте извън населено място мобилният телефон може да ви бъде много полезен в случай на авария, за да се обадите на приятели, които също пътуват по този маршрут, но са на разстояние от вас.

7. Лични документи и пари
Това са едни от тези елементи, които винаги трябва да носим, надявайки се никога да не използваме. Носете със себе си пари за напитки и закуски по време на пътуването. И, не забравяйте да вземете със себе си документа за самоличност и застрахователната си карта. Ако недай си боже попаднете в инцидент, ще се нуждаете от тези елементи.

Съвет: ако носите със себе си копие на личен документ на гърба на този документ, напишете вашия списък с телефони на роднини или приятели за спешни контакти, както и всякакви специални медицински инструкции и кръвна група.

👤bulbike.com  🕔2013-06-01
spodelime