Анелия Карагьозян е национален шампион по крос кънтри маратон за 2016

На провелото се вчера край град Бухово състезанието по планинско колоездене в дисциплината крос кънтри маратон за Купа Мургаш 2016 Анелия Карагьозян от шуменския велоклуб спечели купата и стана национален шампион по маратон.

Тя измина разтоянието 54 км и положителна денивелация 2500 м за 4 ч. 19 мин., съобщиха от клуба.

Трима участници от шуменския велоклуб \"Илчов баир\" взеха участие в категориите Мъже Елит и Жени Елит. Трасето за мъже беше с 10 км по-дълго и още 500 м изкачване и Галин Кръстев и Димо Желев караха 64 км с 3000 м изкачване, разпределени в 4 височини.

Тяхна конкуренция бяха най-силните състезатели по планинско колоездене в България и те се класираха съответно на 6-то и 7-мо място. Победител на Купа Мургаш и нацинален шампион при мъжете стана Александър Алексиев от отбора на \"Несебър Шокблейз\", спечелил наскоро етап от шосейната Обиколка на България и представител на България на предстоящото Европейско първенство.

Състезанието бе организирано от софийския Велоклуб Мамут и Български колоездачен съюз, а за лицензираните състезатели то беше със статут на Държавен шампионат.

Тази неделя състезателите на шуменския велоклуб ще участват в Обзор Челиндж, където повече членове от клуба ще представят Шумен.

👤  🕔2016-09-12
spodelime