Илчов баир обраха медалите на Държавния шампионат по планинско колоездене

Организираният от БКС (Български Колоездачен Съюз) Държавен личен и отборен шампионат се проведе вчера, на 19.07. на географския център на България. Местността Узана събра всички български отбори, за да се излъчат шампионите на България в дисциплината крос кънтри олимпик.

Илчов баир взе участие с 8 състезатели и спечели общо 4 медала и една купа. Шампион на България при девойки старша възраст стана Ирена Стоянова. Вицешампиони станаха Галин Кръстев и Анелия Карагьозян съответно в категориите мъже мастърс и жени елит. Веселин Савков се пребори за бронза сред най-силна конкуренция в категория юноши старша възраст. Остави зад себе си силни състезатели от отборите на Несебър Шокблейз, Исполин Янтра и ЦСКА. При Мъже Елит състезателите на Илчов баир Васил Василев, Владислав Гюров, Иван Донев и Димо Желев извоюваха третото място в отборното класиране и получиха купа от председателя на БКС Петър Бончев.

Колоездачите споделят: „Трасето не беше с висока техническа трудност, но първото дълго изкачване беше на открита поляна, а с напредване на времето ставаше  все по-горещо. Освен с конкуренцията се борихме и с обезводняване и първите симптоми на топлинен удар. Финалът беше очакван с нетърпение, за да можем да се скрием под шатрата на нашите спонсори Oryx.”

  

  

 

 

 

 

👤  🕔2015-07-20
spodelime