Златен и сребърен медал от състезания за велоклуб „Илчов баир“

Анелия Карагьозян от велоклуб „Илчов баир” спечели сребърен медал на състезание по планинско колоездене, състояло се през уикенда край румънската столица Букурещ. В спортната проява се включиха над 1000 колоездачи от всякакви възрасти, съобщиха от шуменския велоклуб.

От тази година Анелия Карагьозян се състезава за шуменския клуб и  успя да се пребори за сребърен медал на две минути след победителката Ирина Димитру от Байк Експерт, Румъния.

В първата си за сезона проява Галин Кръстев пък се състезава в най-елитната категория - мъже ниво 1 и сред силна конкуренция спечели 9-то място.

В неделя други колоездачи от клуба, Ирена Стефанова, Руси Недялков и Димо Желев, взеха участие във все по-популярната дисциплина Ендуро около местността Ксилифор до Велико Търново. Ирена, която е едва на 18 години, спечели златен медал при жените и показа добра техника и бързина при спускането по стръмни и технични терени.

\"\"

В момента клубът се подготвя за следващото състезание, на 26-и април в гр. Варна, където ще се състезават над 10 шуменци, уточниха от велоклуба.

👤Aneliya Karagyozyan  🕔2015-04-20
spodelime