12-13 юли 2014 Резюме на изявите на Илчов баир

Изминалият уикенд беше пълен с колоездачни и не само събития.  В събота членовете на Велоклуб „Илчов баир” проведоха втората част на Обучение по планинско колоездене за начинаещи с подкрепата на Консултативен съвет по младежки дейности в Община Шумен. Те запознаха бъдещите колоездачи с теми като опасности и рискове в планината и начини за тяхното избягване; опазване на природата, както и начини за ориентиране в планината.

За онагледяване на теоретичната част, велоклубът предостави на всички чуастници карти с веломаршрутите на Природен парк Шуменско плато.

После обучението продължи с практическа част: каране по туристическа маркировка и каране по велосипеден маршрут „Професионалисти”.

В събота представителят на Велоклуб „Илчов баир” Васил Василев взе участие изкачването на връх Ботев, а в неделя голяма група се включи и във варненското мерориятие на Irun и Устрем - "Полумаратон и планинско колоездене" на Аладжа манастир.  Шуменци явно са тренирали много, защото почти на всеки подиум имаше участници от шуменския велоклуб. „Илчов баир” се включиха и към организаторите и Гълъбина Иванова помагаше по трасето при преминаването на участниците.

 

Васил Василев победи миналогодишния рекорд за изкачването на връх Ботев. Той се качи до първенеца на Стара планина за 2 часа и 2 минути, само на 2 минути и 20 секунди след Тодор Ангелов. В последно време двамата си разменят местата по подиумите почти всяка седмица, да се надяваме идната седмица да бъде отново ред на Васко!

Във Варна „Илчов баир” също се представи много силно. Заслуженото първо място в категорията колоездене жени беше за Ирена Стефанова.  В Колоездене мъже Галин Кръстев стана втори, на 7 минути след победителя Добрин Лиловски от КК Варна. Калоян Чанев участва в щафета и заедно с неговата партньорка Краси Петрушкова станаха втори в категорията Отбор 21 км колоездене и 12 км бягане. Председателят на Велоклуб „Илчов баир” Анелия Карагьозян участва в дисциплината дуатлон и след като кара 21 км, сложи маратонки, за да пробяга 12 км под жарещото обедно слънце. Тя преодоля двете дистанции за общо време 2 часа и 41 минути. Пламен Георгиев караше много добре на същото трасе, но технически проблем му попречи да завърши.


Следващите предизвикателства за клуба са Националният шампионат по планинско колоездене, както и две състезания в различни части на България: Път за никъде, организирано от Велоклуб Бански старец, гр. Банско и Лудогорско колоездене и полумаратон около гр. Разград.

 

👤  🕔2014-07-14
spodelime