Велоклуб Илчов баир на Първо бягство 2014

Представителят на ВК „Илчов баир“ Васил Василев, спечели първо място в категория „Мъже 20-29г“ в най-голямото състезание (събитие) по планинско колоездене в Източна Европа – Prima Evadare,  в покрайнините на Букурещ, Румъния.

Васко Василев на подиума

Въпреки късната регистрация и по-задната стартова позиция, Васко пристигна първи на финала сред 700 претенденти в неговата категория и 21-ти в генералното класиране с време 01:58:01, което беше и най-доброто време записано от българин в тазгодишното издание на състезанието.

Васко

Другите представители на клуба също се представиха добре, някой състезателно, други приключенски, но важното е че на финала всички бяха доволни и усмихнати. Абсолютно всички финишираха сред първите 500 участници, за което залужено получиха медал.

Галин Кръстев се нареди на 25-тата позиция в категория „Мъже 30-39г“ с време 02:23:30.

Галин

Времената на останалите са както следва:
Анелия Карагьозян - 02:27:39 - 5 място и подиум при "Жени"
Иван Донев - 02:39:47 - 45-ти при "Мъже 20-29"
Захари Николов - 02:46:57 - 63-ти при "Мъже 20-29"
Йордан Василев - 02:48:50 - 116-ти при "Мъже 30-39"
Руси Недялков - 03:20:33 - 149-ти при "Мъже 20-29"

Времето в северната ни съседка не се различава съществено от нашето, и с оглед на преобладаващото дъждовно време в последните седмици, в гористите участъци имаше огромни (и доста дълбоки) кални локви.

mud

Калта изобилстваше и беше изпитание за всички – както за уменията на състезателите, така и за надеждността на техниката.

mud2

В тези условия изпреварванията в калните участъци бяха почти невъзможни, а карането в група силно затруднено, заради нуждата от пряка видимост и бърза реакция. 

mud3

Мащабите на събитието бяха наистина зашеметяващи – почти 3000 участника, от 35 държави.

Малко преди старта

Участници

Времената се измерваха със специална измервателна система с чипове (предаватели) за всеки участник.
В благодарение на тази система и на няколко камери, разположени на контролните пунктове и синхронизирани с нея, всеки участник може да види видеоклип на собственото си представяне, сглобен от преминаванията през различните участъци.

Ето видеото на Васко Василев:По време на състезанието, както и на финала имаше изобилие от храна и изотонични напитки за всички.

CP

CP2

По трасето имаше стотици фотографи, два хеликоптера заснемаха развоя на състезанието от птичи поглед, а няколко мотоциклета и АТВ, следяха за безпроблемното протичане на състезанието по трасето.

хеликоптер

моторИмаше много публика, която подкрепяше и аплодираше състезателите, подтиквайки ги да покажат най-доброто, на което са способни.

finish

Всеки желаещ можеше да получи безплатен масаж в една голяма шатра на финала.

Масаж

Имаше подсигурено място за измиване на велосипедите с 6 водоструйки.

водоструйки

 
Награждаването се проведе на специално издигната сцена с много музика и водещ.

Награждаване

В края на награждаването организаторите получиха заслужени аплодисменти за безупречно свършената работа.

Организатори

Всички бяха изключително позитивно настроени и събитието се превърна в празник на колоезденето. За догодина си пожелаваме още по-добро представяне и повече участници от клуба!

БГ Група

Пълното класиране можете да видите в страницата на състезанието.
Още много снимки и допълнителна информация има във фейсбук страницата на събитието.

Източник на снимките - facebook.

👤Илчов баир  🕔2014-05-14
spodelime