Хванаха крадец на велосипеди, инструменти и уреди в София

Полицаи от Четвърто РУП задържаха мъж, извършил множество кражби на територията на столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

21-годишният А.Х. е привлечен като обвиняем по пет досъдебни производства и е задържан за 72 часа. 

Той е задържан след оперативно-издирвателни действия във връзка с редица случаи на взломни кражби от гаражни клетки и автомобили в различни райони на столицата. Предмет на престъпните посегателства били велосипеди, инструменти и различни видове машини. Столичните полицаи предприели действия за задържането на предполагаемия извършител. Спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Поло“, в който пътувал 21-годишният мъж А.Х. от с. Дрен. При извършената проверка в колата били намерени два велосипеда, ударна бормашина и раница с риболовни принадлежности. Установено е, че мъжът пребивавал в столицата без адресна регистрация. 

В хода на процесуално-следствените действия са проверени и две заложни къщи в централната градска част, където А.Х. често оставял вещи срещу залог. От там са иззети четири велосипеда, седем алуминиеви радиатора, два комплекта ски, навигация, касетофон за кола, водоструйка, няколко каски за мотор, конвекторни печки, лаптоп и часовници. Към момента криминалистите са установили съпричастността на А.Х. към девет кражби. 

Работа по документирането на цялостната му престъпна дейност продължава.

 

© Снимка:   МВР

👤radiosofia.bnr.bg  🕔2013-06-21
spodelime