Enduro Warriors Challenge

Тъкмо когато си мислехме, че за ендуро състезание в България (говоря за популярния в момента формат със специални етапи + етапи за придвижване) ще трябва да почакаме до следващата година, Добромир Добрев, победителят в състезанието Mega Enduro Mountain Hill 2013, обяви ще организира едно пробно състезание в тази дисциплина, което ще е повече приятелско събиране за каране, отколкото сериозна, официална надпревара, но това в никакъв случай не означава, че ще е скучно - изглежда тъкмо обратното! За място той е избрал местността Ксилифор край Велико Търново. За да се проведе мероприятието, трябва да се запишат поне 20 души, а максимумът е 50, така че във всички случаи побързайте да го направите, ако желаете да участвате! Таксата за участие е 15 лв. Следват подробностите, както са обявени във Facebook страницата на събитието:

 

Какво представлява Ендуро форматът и каква е концепцията но това събитие?

Идеята е по-скоро да се получи една приятелска сбирка на хора с опит в карането по естествени планински терени. Хора както от състезателните среди, така и такива, които просто обичат да си карат стабилно за удоволствие. Целта е да се тества класическият ендуро формат за състезания и да се даде началото на този вид събития за в бъдеще в България. 
Ендурото е една нова състезателна дисциплина, която набира изключително голяма популярност в света през последните години. В такъв тип състезания са комбинирани издържливостта при крос-кънтри състезанията с техничността на състезанията по спускане. 

- Състезанието ще включва 5 състезателни отсечки – наричани специални етапи, които ще бъдат основно спускане по разнообразни, технични и забавни пътеки.
Обща дължина на специалните етапи: 15 км с 1200 м отрицателна денивелация.
Обща дължина на трансферните етапи: 18-20 км 

- Предвижването между етапите ще се извършва на самоход от участниците, като отсечките за изкачване към специалните етапи няма да бъдат в съзтезателно темпо, но ще има определен период от време, за който всеки трябва да достигне до началото на следващия етап.

- Събитието ще се проведе в два дни, като през първия ден (събота, 2 ноември) участниците ще имат право да направят само по едно тренировъчно каране по всеки един от етапите, като в този ден те могат да достигат до началото на етапите както на самоход, така и с помощта на собствени превозни средства.

- През втория ден (неделя, 3 ноември) ще се проведе и самото състезание, по време на което участващите трябва да разчитат единствено на велосипедите си и собствените си сили.
Всеки участник ще трябва да стартира специалните етапи в точно определено време и ред, в интервали от 30 секунди един от друг.
При регистрация може да посочите с кои други участници бихте искали да стартирате един след друг.

*** Събитието ще се осъществи при минимум 20 записани участника. Максимален брой участници 50!

Очаквайте още подробности скоро! Ще ги намерите във Facebook страницата на събитието:https://www.facebook.com/events/435890179854804/

Организационна такса: 15 лв.
Задължително предварително записване на: dobromir@bike-ventures.com

👤Илчов Баир  🕔2013-11-03
spodelime