ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ (XCЕ) SHUMEN 2013

НАРЕДБА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ (XCЕ)

ОРГАНИЗАТОРИ:
ОБЩИНА ШУМЕН
ВЕЛОКЛУБ ИЛЧОВ БАИР
ПРИРОДЕН ПАРК ШУМЕНСКО ПЛАТО

МЯСТО:
Състезанието ще се проведе на 12.10.2013 г., събота, в гр.Шумен, на градския Колодрум от 15:00 часа.
ПРОГРАМА НА СЪСТЕЗАНИЕТО
12.10. 2013 г.
13:00 - 14:00 тренировки по трасето
14:00ч. - 15.00 ч. – техническа конференция, регистрация и раздаване на състезателни номера
15:00 ч – квалификации за определяне на стартовият ред
16:00 ч - старт на състезанието по ред определен от резултатите в квалификациите
17:30 ч – награждаване
ИЗИСКВАНИЯ:
Всеки състезател е длъжен:
• да носи каска и ръкавици
• да участва с изправен планински велосипед
• да притежава застраховка за деня на провеждане на състезанието
• за юноши под 18 годишна възраст – писмена декларация от родител / подписана пред регистриращия или пред водача на отбора. /
КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ
Класирането е индивидуално. Победителите ще получат предметни награди и/или медали.
ИНФОРМАЦИЯ
Трасето за състезанието Крос Кънтри Елиминатор (ХСЕ) ще бъде с дължина между 500 и 1000 м с множество атрактивни за публиката препятствия. Дистанцията е спринтова и за това няма да бъдат включени тесни пътеки (single tracks) или тесни обратни завои. Мястото на старта и финала е различно, за да се съкрати времето за провеждане.
ГРУПИ: Състезанието ще включва само една група състезатели - мъже 17+ (на 17 години, или по-големи, като се взема предвид годината на раждане без оглед месеца).
ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ:
Таксата за участие е в размер на 2лв, за състезателите записали се за участие и в XCO състезанието и 5лв за тези които искат да вземат участие само в XCE състезанието.
ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ:
на място
РЕГЛАМЕНТ:
- Състезанието ще бъде проведено само при минимум 12 участника.
- За определяне на реда на стартиране се провежда квалификационен пробег за време по трасето.
- Реда на стартиране в квалификациите се определя от представянето на състезателите в състезанията от „Купа България ХСО“ – по-добре представилите се стартират първи. Състезателите, които нямат участие в „Купа България ХСО“, стартират по ред на регистрация.
- За квалификационният етап на състезателите биват раздавани състезателни номера, които съответстват на реда им на стартиране. Тези състезателни номера следва да бъдат върнати на организаторите след приключване на квалификационният етап.
- След приключване на квалификациите се определя стартов лист. В следващият кръг на същинското състезание продължават най-добре класиралите се 32 или 36 състезатели, като реда на стартиране се определя по един от следните графици описани в ANNEX 1 или ANNEX 2. Състезателите получават стартови номера спрямо класитането си в квалификационният рунд – по-бързите получават по-малък номер.
- В следващ кръг преминават първите двама финиширали състезатели от всеки старт.
- По време на състезанието е забранено бутането, дърпането, блъскането или каквито и да било действия, които биха възпрепятствали пряко и попречили на представянето на противников състезател. Такива състезатели биват дисквалифицирани (DSQ) и прекратяват по-нататъчното си участие в състезанието.
- Състезателите стартират подредени в линия, като избора на място за стартиране (в линията) се избира с предимство на състезателят с по-малък състезателен номер.
- Подреждането на състезателите след трето място се извършва спрямо етапа до който са достигнали и стартовият им номер. В общото класиране всемат участие и дисквалифицираните (DSQ) състезатели, като те заемат място спрямо етапа, до който са достигнали и стартовият им номер. В класирането влизат и нефиниширалите (DNF), както и нестартиралите (DNS) състезатели като се класират спрямо етапа, до който са достихнали и състезателният им номер, като предимство имат нефиниширалите спрямо нестартиралите състезатели.
ЗА КОНТАКТИ:
Велоклуб Илчов баир
Васил Василев, тел. 0879030909
Анелия Карагьозян, тел. 0897 224781

👤Илчов Баир  🕔2013-10-12
spodelime