XCO и ХСЕ в Плевен

На 06.10.2013 г. /неделя/ Колоклуб Плевен организира състезание по колоездене в дисциплините крос-кънтри и Крос-кънтри елиминатор. МТБ-БГ има информация и за още един старт в тази нова дисциплина седмица по-късно, така че през есента Северна България ще предложи доста интересни прояви за ХС състезателите и любителите. Сега вижте подробностите за мероприятието в Плевен:

1. Време и място на провеждане

06.10.2013 г., гр. Плевен, парк „Кайлъка”, старт-финал пред хижа „Среброструй”

08.00-09.00 часа - записване и получаване на стартовите номера. 
09.00-09.15 часа - техническа конференция. 
09.30 часа - Старт по групи - първи стартират състезателите в групи юноши 16-18 г. и мъже 19-40 г. 
10.30 часа - старт на най-малките участници - веднага след финиширане на състезателите от първите две групи стартират състезателите от юноши 12-16 г., ветерани, жени и девойки /предполагаемо време - 11.30-12.00ч./ 
13.30 часа - Старт на Крос-кънтри елиминатор 
15.30 часа - Награждаване пред хижа „Среброструй”

2. Възрастови групи 
Деца до 6 г. 
Деца 6-12 г. 
Юноши 12-16 г. 
Юноши 16-18 г. 
Мъже 19-40 г.
Ветерани над 40 г. 
Жени 
Девойки до 18 г.

ВАЖНО: При по-малко от четирима участника в група, те ще участват в по-горната категория!

3. Изисквания към състезателите

Всеки участник е длъжен: 
- Да участва с изправен велосипед, да ползва каска и ръкавици по време на състезанието. 
- Да има сключена застраховка злополука, валидна за периода на състезанието, за минимална стойност 1000 лв. („Колоклуб Плевен” не поема отговорност за застраховането на участниците). 
- Да попълнят Декларация/попълва се на място/. 
- За състезателите, които нямат навършени 18 години, родител попълва писмена декларация, в която се упоменава, че разрешава детето му да участва в състезанието.

4. Регистрация и стартова такса

Стартовата такса за всички предварително регистрирани: 
Деца до 12 г. – без такса. 
За състезателите до 18 г. – 4 лева. 
За състезатели над 18 г. - 8 лева.

За състезатели, записали се на старта, таксата ще е съответно 6 лева и 10 лева.

За предварително записване: 
- на ел. поща td_kdolina_pleven@abv.bg изпратете трите имена, телефон, адрес, колоездачен клуб, възрастова група на състезателя или на място в магазин за компютри „Вилмакс”, находящ се на ул. „Сан Стефано” № 22 в гр.Плевен след 23.09.2013 г. За повече информация - телефон 0878/898679.

5.Класиране

Класирането е индивидуално по реда на завършване. С парични награди и медали ще бъдат наградени първите трима състезатели от всяка възрастова група. Общият награден фонд е 500 лв.

6.Информация за трасето

Трасето ще бъде с дължина 11 км, като само по част от него ще се правят обиколки с дължина 3.8 км /отбелязани с червен цвят на картата/, броят на които зависи от възрастовата група.Трасето преминава през широколистна гора и поляни, като се кара само по хубав черен път. Няма технически много сложни участъци и много големи наклони на изкачване и спускане. Едно доста приятно и бързо трасе, подходящо както за утвърдени състезатели, така и за тези, които за пръв път се престрашават да участват в ХС състезание. На мястото, отбелязано на картата с черно кръгче, ще има контролен и подкрепителен пост.

Трасето за Крос-кънтри елиминатор ще е с дължина около 1 км и ще се кара само по хубав горски път, по който на места ще има леки препятствия за затрудняване на състезателите.

Карта на трасето: син цвят – от старта до започване на обиколките; червен цвят – част от трасето, по която се правят обиколките; зелен цвят – след завършване на определения брой обиколки, отиване към финала.

Линк за подробности около маршрута и района на трасето: http://www.sports-tracker.com/#/workout/CecoMladenov/6u9vhjo10e83drbq.

7. Допълнителна информация

Обиколките ще са в зависимост от възрастовата група: За обиколка се смята допълнителното каране по частта от трасето с дължина 3.8 км, обозначена с червен цвят на картата. 
Най малките участници до 12 г. ще участват по част от трасето. 
Юноши 12-16 г. - само 1 обиколка на цялото трасе 
Юноши 16-18 г. - 2 обиколки 
Мъже 18-40 г. - 4 обиколки 
Жени - 1 обиколка 
Ветерани над 40 г. - 1 обиколка 
Девойки до 18 г. - 1 обиколка

Ще се проведе надпревара и в една нова, непровеждана досега в България дисциплина, която се нарича „Крос-кънтри елиминатор”. Имаме желание да популяризираме тази дисциплина и се заемаме със задачата за пръв път да проведем състезание. Регламентът в тази дисциплина е, че стартират четирима състезатели по трасе с дължина около 1 км., по което няма големи наклони на изкачване и спускане, но ще има няколко леки препятствия, които ще забавят скоростта на по-неопитните. Целта е да се направи една обиколка и да се финишира първи и втори, защото само тези двама състезатели преминават в следващият кръг. В зависимост от желаещите да се пробват в тази дисциплина ще се направят няколко старта и на принципа на елиминирането ще се определи победителят. Надяваме се тази зрелищна надпревара да се хареса на участниците и публиката и в бъдеще да се изградят трасета и да се провеждат повече такива надпревари.

8.Място за настаняване и нощувка – В хижа „Среброструй”, която се намира на старт-финала. Цена за нощувката 10 лв., за резервации тел.0876/444569.

Всички любители на скарата и бирата ще могат да задоволят своите желания в ресторанта на хижата, като за участниците е осигурена 10% отстъпка от цените.

ВАЖНО!!! ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО СИ ЗАПАЗВАТ ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ ПО НАРЕДБАТА И УСЛОВИЯТА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕРОПРИЯТИЕТО!

Организаторите набират спонсори и доброволци за организацията и провеждането на състезанието. Предварително благодарим на всички, подпомогнали събитието да бъде осъществено. Желаещите да помогнат могат да се свържат с Боян Цанев-0877561730.

👤Илчов Баир  🕔2013-10-06
spodelime