24 часов маратон

Когато някой чуе за 24 часово състезание, първата асоциация е „24 Hours of Le Mans“. Познато е и като „Тhe Grand Prix of Endurance and Efficiency“ или просто като най-тежкото автомобилно състезание, изискващо баланс между скорост, издръжливост на двигателите, психика, физическа подготовка и какво ли не.

„Крива спица“ не е съществувал като клуб, когато е започнало това състезание през 1923 година, но пък бързо наваксваме - за седми пореден път ще организираме нещо още по-ексремно - "24 часов маратон по планинско колоездене".

Пистата отново ще е заменена със стръмна горска пътека. Автомобилът ще е велосипед. Двигателят ще е велосипедист – мъж или жена. Ще се кара пак 24 часа, от 13:00 часа на 31 август до 13:00 часа следващия ден. Ще се трупат много обиколки и адски денивелации, които показват границите на човешките възможности. Феновете на нощното каране очакват това мероприятие всяка година с нетърпение и регистрацията винаги е напрегната. Желаещите да изпитат възможностите си ще трябва да внимават – регистрациите започват на 14 август, а местата са ограничени:

  • соло мъже – индивидуално участие мъже – 30 участника;
  • соло жени – индивидуално участие жени – 10 участника;
  • соло отбори – отбори по двама участници, движещи се заедно по трасето – 10 отбора по двама;
  • щафета – отбори от двама до четири участници, каращи на щафетен принцип – 10 отбора.

Правилата не се отличават от миналогодишните. Отново ще сме над село Мътеница, община Хисаря, но трасето ще е различно – още по-динамично и забавно.

Още информация тук

👤Илчов Баир  🕔2013-08-31
spodelime